Tatuajele sunt pentru totdeauna. De aceea, atunci cand iei decizia de a iti face un tatuaj trebuie sa pornesti de la premiza ca nu vei renunta la el sau dori sa il stergi. Trebuie sa il percepi ca fiind etern.

  1. Gandeste-te la tine pe toata durata procesului.
    Haide sa iti dau un exemplu: desi un vultur poate fi un tatuaj grozav, cu un mesaj puternic, daca nu te reprezinta in nici un aspect acel vultur, nu ti-l tatua. Nu e un poster, sa il poti da jos cand te plictisesti.
  2. Nu uita unde vrei sa ti-l faci.
    E foarte important ca atunci cand cauti modelul sa il poti vizualiza cu exactitate. Deci, nu uita locul pentru care trebuie sa il gandesti. Un bun exemplu este acela al tatuajului complex, customizat, cu multe detalii. Daca ti-l vei face pe spate, e perfect. Daca insa ti-l vei face pe umar, va trebui sa te gandesti ca imaginea va fi mai mica, deci numarul de detalii vizibile va fi de asemenea, mai mic.
  3. Fa putin “research”.
    Uite-te in revistele de specialitate, in carti, pe internet la ce au facut altii. Nu este recomandat sa ii copiezi in totalitate, insa te poti inspira cu succes. Studiaza-le din punct de vedere al stilului, culorilor folosite, umbrelor aplicate, nuantei pielii celui tatuat. Astfel, vei stii ce sa ceri de la artistul tatuator.
  4. Nu toti au talent la desen, iar pentru tine, ca si client talentul la desen nu este o cerinta.
    Ai cautat idei, modele, ti-ai adunat gandurile si stii cum vrei sa arate tatuajul tau. Insa, pui creionul pe foaie si nici macar o linie dreapta nu iese bine. Nici nu trebuie.
    Du-i tatuatorului tau materialele care te-au inspirat, explica-i imaginea finala din mintea ta si lasa-l sa isi puna amprenta artistica. Vei fi surprins atunci cand el va transpune pe foaie exact imaginea din mintea ta!

Acum ca ai modelul in fata, gandeste-te bine. Te reprezinta? E ceea ce iti doreai?

Daca raspunsul e un DA cert, programeaza-ti sedinta! 🙂