Dupa ce am discutat despre ce model de tatuaj vei alege, acum vom discuta despre unde sa il faci. Daca nu esti unul dintre acei oameni norocosi cu o viziune iesita din comun, care stiu exact ce vor pana la ultimul detaliu si cum va arata, vei avea nevoie de putin timp, multa rabdare si informatiile corecte pentru a lua decizia corecta. Nefiind un lucru mic, chiar daca tatuajul este mic, trebuie sa il faci pornind de la premisa ca nu il vei regreta niciodata. Desigur, deciziile astea trebuie sa le iei cu mintile…limpezi.

Iata ce factori trebuie sa iei in considerare atunci cand te decizi unde iti vei face tatuajul:

 1. Gandeste-te la viitorul tau loc de munca.
  Daca aspiri sa fii avocat, judecator sau contabil, sansele discriminarii pe baza de tatuaje sunt mari. Pe langa asta, exista meserii in care tatuajele sunt interzise. Gandeste-te foarte bine la viitorul tau si: fie amana tatuajul pana esti sigur de ceea ce vei face, fie incearca sa il faci intr-un loc mai ascuns. Intereseaza-te de aceste aspecte.
 2. Daca esti una dintre persoanele cu rezistenta slaba la durere, ia si acest aspect in calcul.
  Anumite zone dor mai mult decat altele. Este adevarat ca durerea e un factor subiectiv, pe care daca o minte este puternica il poate controla. Daca insa e un factor important pentru tine, e recomandat sa iti asculti mintea si corpul. Alege un tatuaj pe antebrat in detrimentul unuia pe piept sau spate. Cele mai dureroase tatuaje sunt cele in care acul bate pielea “pe os”, in zone lipsite de masa musculara.
  Atentie: daca te incapatanezi si te avanti sa incerci, risti sa nu poti duce la capat sedinta si sa ramai cu o jumatate de tatuaj.
 3. Tine cont si de personalitatea ta.
  Daca esti o persoana care tinde sa se plictiseasca de ceva rapid, ideal ar fi sa nu il faci intr-un loc in care sa il vezi in permanenta.
  Daca esti o fire delicata, nu vei vrea litere pe degete sau imagini de dimensiuni mari pe gat. Tatuajul ramane cu tine in permanenta, nu este ca o haina pe care o poti da jos daca nu iti vine bine.
 4. Tine cont de piele si “uzura”.
  Unele locuri sunt mai expuse miscarii pe durata zilei, si chiar spalarii. Un tatuaj la incheietura va fi supus acestui tip de uzura mai mult decat unul pe umar. Astfel, daca ai un tatuaj colorat, unde gasesti mai mult de doua nuante pentru o culoare, pune-l intr-un loc in care sa fie protejat de soare.
 5. Tine cont de sfatul tatuatorului.
  De toti acesti factori va tine cont si artistul tatuator, Daca hotarasti sa iei aceasta decizie impreuna cu el, va fi tot decizia ta, insa vei fi indrumat corespunzator.

Acum ca stii care sunt lucrurile asupra carora sa cugeti, esti cu un pas mai aproape de tatuajul perfect si decizia corecta.

Te astept cu o programare!