Am vorbit despre cum te decizi asupra tatuajului pe care sa ti-l faci si cum hotarasti unde il plasezi. Inainte sa fugi la tatuator, iata ceva ce trebuie sa iei in considerare.

Tatuajele customizate sunt de fapt grafici realizate de artist. Diferenta intre o fotografie, un tablou si un tatuaj este aceea ca produsul final ajunge sa fie purtat de persoana pe piele. Totusi, tatuajele customizate sunt proprietatea intelectuala a artistului.

Deoarece regulile sunt nescrise, astfel de notiuni se pierd cu usurinta. Totusi, cateva reguli de bun simt ar trebui luate in considerare. Iata de ce si care sunt acestea:

Un tatuaj are o anumita insemnatate pentru persoana care il poarta.

Tie poate iti place grafica… si atat. Poate pentru tine e o imagine placuta, insa pentru persoana de la care il “furi” e ceva ce a impartit cu o persoana draga. Inspiratia este permisa, insa nu este acelasi lucru cu “furtul”.
Daca ai vedea la altcineva tatuajul tau… cum te-ai simti?

Un tatuaj customizat este munca tatuatorului

Munca, platita desigur, apartine persoanei care l-a realizat prima oara. Din nou, mentionez ca inspiratia e permisa. Prezinta o imagine cu acel tatuaj si explica ce anume ti-a placut la el, ce elemente ai dori reproduse: e perfect normal. Nu cere nimanui insa sa faca acelasi lucru: nu e xerox, totusi. 🙂

Tatuatorul tau ar putea face ceva mai bun

Chiar daca simti ca esti uimit de o imagine si crezi ca e perfectiunea intruchipata, gandeste-te ca acea imagine este rezultatul unor sedinte private ale tatuatorului cu clientul sau. Sedinte in care s-a lucrat la linii, la umbre, la detalii. In cele mai multe cazuri, nu stii nimic despre tatuator sau despre cel tatuat: nu stii cum au discutat, ce au zis, cum au pus povestea pe piele si ce poate insemna ea. Poate tatuatorul tau ar vedea detaliile altfel, si ti l-ar putea face mai deosebit,poate ca un detaliu ce a fost omis sa ii dea o alta perspectiva si sa devina totul mai fascinant. Nu crezi ca ar trebui sa ii dai aceasta sansa?

Poate vrei sa fii unic

Fiecare suntem unici in felul nostru, sau cel putin asa ne place sa credem. Cand copiem un tatuaj, acea unicitate scade, desigur. Tatuajul tau ar trebui sa fie doar al tau.
Nu vorbim aici de doua persoane care isi fac acelasi model fara sa stie, cum ar fi desenele care reprezinta obiecte, personaje sau simboluri cunoscute de toata lumea. Daca amandoi au in minte aceiasi imagine , alegerea e in regula. Vorbim de funditele pe fesieri, simbolul infitului si pene cu pasari in zbor.

Aceste reguli de bun simt nu au rolul de a te limita, ci de a te ajuta pe termen lung in relatia ta cu viitorul tau tatuaj. Orice decizie trebuie luata doar atunci cand ai toate elementele.

Daca esti sigur de modelul tatuajului ales, te astept sa imi arati ideile tale!