In lumea tatuatorilor, un tatuaj complex este un tatuaj care necesita mai mult de o singura sedinta pentru a fi realizat. In aceasta categorie incadram tatuajele de tip sleeve, tatuajele ce acopera tot spatele sau tatuajele ce se intind pe lungimea piciorului pentru a spune o poveste. Cu cat design-ul tatuajului este mai complex, cu atat va dura mai mult realizarea acestuia.

Iata de ce un astfel de tatuaj complex nu poate fi gata dupa o singura sedinta:

  • Un prim aspect, demn de luat in calcul, este pregatirea tatuajului. De multe ori, vei fi chemat la studio doar pentru o discutie care va cuprinde toate detaliile ce tin de viitorul tau tatuaj. Este un element foarte important care sta la baza schitei pe care artistul o va realiza, ajutandu-l totodata sa defineasca cu exactitate design-ul final.
  • Dupa cum am mai mentionat, corpul trebuie sa aiba o anumita rezistenta la durere in ziua tatuarii. Aceasta se obtine prin odihna si o alimentatie adecvata in zilele ce preceda sedinta de tatuare. Pentru un tatuaj simplu, e suficient, pentru un tatuaj complex insa, nu este. Dupa aproximativ 3-4 ore, corpul oboseste si procesul pare din ce in ce mai dureros.
  • Chiar daca ai impresia ca poti rezista in fata durerii si ca rezultatul va face ca efortul sa merite, cel mai probabil corpul tau nu va fi de acord cu tine. Sa tresari, sa te misti e natural si instinctiv. Ai toate sansele sa strici linii importante si sa sabotezi chiar acel rezultat minunat la care te astepti.
  • Si tatuatorul este om. Tatuarea este un proces complex ce tine si de munca fizica si de cea psihica. Daca el oboseste dar se forteaza sa continue la insistentele tale, rezultatul ar putea fi compromis.

Durata completarii proiectului tau complex este determinata de mai multi factori: complexitatea tatuajului, durata de vindecare, dar si de bugetul tau . Pentru a obtine o opera de arta pe piele e nevoie de rabdare. Rezultatele sunt pe masura atunci cand asteptarile sunt realiste si clientul educat corespunzator in arta tatuajelor!

Daca vrei sa discutam despre tatuajul tau complex, scrie-mi.